Ziemassvētku ticējumi




Ziemassvētku ticējumi N3

* Ziemassvētku vakarā jāstāv galda virsū uz vienas kājas un jātur vienā rokā alus kauss, otrā linu sauja, tad aug vareni lini.
* Ja Ziemassvētku nedēļā prusaki pa kūlu rāpo, tad būs badīga vasara.
* Ziemassvētku nakti jāiet basām kājām ābeles purināt, tad nākošu gadu būs pulka ābolu.
* Ziemassvētku naktī jāiet uz kūti klausīties, ko zirgi runā, tad dabūs zināt nākamas lietas.
* Lai uzzinātu, cik gadus vēl dzīvos vai arī pēc cik gadiem sasniegs to, ko vēlas, tad Ziemassvētku priekšvakarā jāņemot glāze, jāizraunot pašam savs mats no galvas un mats jāievērot zelta laulājamā gredzenā. Gredzens jāliekot glāzē. Pēc tam jānodomā, ko vēlas zināt; gredzens pašam jātur tik ilgi, kamēr tas sit pa glāzes malām. Ja nesit, tad domātais piepildās tanī pat gadā.
* Ziemassvētkos, kad dedzina eglīti, jāizvēl katram sava svecīte; kam pirmam svecīte nodzisīs, tas pirmais mirs vai arī precēsies (kā norunā).
* Kura meita grib precēties, tai Ziemassvētku rītā jāizslauka istaba, jāizber mēsli ārā, uz tiem jānostājas un jāiesaucas: "Ū, ū!" Kurā pusē suns ieriesies, no tās puses nāks izredzētais tautas dēls.
* Ja meita redz Ziemassvētku naktī sapnī kādu puisi viņai kreklu pasniedzam, tad tas būs viņas brūtgāns. Ja tāpat puisis redz meitu, tad tā būs viņa brūte.


 

Vēl nodaļā:

Ziemassvētku ticējumi N6

Ziemassvētku ticējumi N5

Ziemassvētku ticējumi N4

Ziemassvētku ticējumi N3

Ziemassvētku ticējumi N2

Ziemassvētku ticējumi N1

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024