Ziemassvētku pasakas

Noklausīties pasaku – ir viens no mīļākajiem bērnu priekam. Un Ziemassvētkos bērnam jāpastasta labu Ziemas pasaku.

Šajā sadaļā Jūs atradīsiet vislabākos Ziemassvētku stāstus.




Sniega vīrs

Senos laiks dzīvoja pasaulē viens vecītis ar savu vecenīti, bet viņiem nebija bērnu. Reiz ziemā, kad sniegs bija atlaidies, puikas spēlēdamies uztaisīja sniega bērnu un nolika to pie vecīšu loga. Kad vecie to ieraudzīja, viņi norunāja pie sevis: «Ja mums būtu tāds bērns, tad vecumā mums būtu liels prieks.»

Pēdīgi vecītis saka uz savu veceni: «Lūgsim Dievu, varbūt Dievs mums to atdzīvinās.»

Tā viņi sāka lūgt Dievu vienu dienu, otru dienu — trešā dienā sniega bērns jau sāk kustēties. Vecītis ienes to istabā, un drīz vien tas paliek dzīvs, izrādās skaists puika un sāk ļoti ātri augt. Vecie nu atkal lūdz Dievu, lai dēls būtu labs strādnieks un palīdzētu viņiem vecumā. Atnāk vasara, un dēls iet tīrumā art, par ko vecie nevar vien nopriecāties.

Vienu dienu kaimiņu puiši taisās jāt pieguļā un aicina arī vecīša dēlu jāt tiem līdz. Šis arī paņem savu zirgu un aizjāj kopā ar citiem puišiem. Pieguļā puiši sakur lielu uguni un sāk lēkt pār to smiedamies pāri. Ari sniega dēls lūko lēkt par uguni, bet, kā lec, tā apņem to uguns, un karstumā viņš izkūst.

Tā nu vecīti ar vecenīti palika atkal bez dēla. Gan viņš raudāja un lūdza Dievu, bet otrreiz Dievs viņiem tās laimes vairs nedeva.


 

Vēl nodaļā:

Stefans Karols

Kārlis Skalbe

Šodien ir Ziemassvētki!

Ziemassvētku diena

Maksis Bolligers - Reiz dzīvoja sieviete

Ziemsvētku pasaka

No kurienes tu nāc, Ziemassvētku vecīt?

Iese Zapere

Sniega vīrs

Lapsa māca vilku zvejot

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024