Jaungada ēdieni

Kaut gan katrai saimniecei ir sava tautisko ēdienu gatavošanas metode, mūsu piedāvātās cienastu receptes var noderēt kā prasmīgām namamātēm, tā arī cilvēkiem, kas ķersies pie svētku cienasta sagatavošanas pirmo reizi. Lai Jums izdodas!




Cepti āboli

Cepti āboli ir vienkārši pagatavojams un veselīgs gardums. Ja esat steidzīgi, ābolus var likt uz cepešplāts veselus ar visu serdi un pārkaisīt ar cukuru un kanēli. Bet, ja laika gana, var sagatavot ābolus ar dažādiem saldiem pildījumiem. Tie vislabāk garšos, ja klāt dzersiet pienu.

Lieli skābie āboli (daudzums - pēc vēlēšanās)

Nomazgātiem veseliem āboliem izgrebj serdi un dobumā liek kādu no pildījumiem. Gatavojot biezpiena ābolus, tos var pārgriezt uz pusēm, izņemt serdi un izdobt mazliet mīkstuma, lai izveidojas laiviņa", kurā ievietot pildījumu.

Medus āboli


Pildījumam: medus, lazdu rieksti, valrieksti. Pēc vēlēšanās - zemesrieksti, kokosriekstu skaidiņas, Indijas rieksti, Brazīlijas rieksti u.c. Sastāvdaļu proporcijas pēc katra gatavotāja gaumes.

Medu sajauc ar sakapātiem riekstiem un iepilda izdobtajos ābolos. Riekstus var arī apgrauzdēt. Ja medus ir ļoti sacukurojies, to var pasildīt ūdens peldē, neļaujot uzvārīties.

Āboli ar kanēli

Pildījumam: skābais vai saldais krējums, cukurs, kanēlis.

Sajauc skābo vai saldo krējumu ar cukuru un kanēli, iepilda ābolos.

Rozīņu āboli

Pildījumam: rozīnes, kanēlis.

Aplej rozīnes ar karstu ūdeni, 5 minūtes uzbriedina, tad nokāš. Sajauc ar kanēli. Gatavo masu iepilda ābolos. Pēc vēlēšanās var pievienot arī citus žāvētos augļus vai ogas, kuras tāpat uzbriedina.

Biezpiena āboli

Pildījumam: biezpiens, olas, manna vai kviešu milti, citrona miziņa, vanilīns.

Olas sakuļ ar cukuru, vanilīnu un rīvētu citrona miziņu. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno nedaudz miltu vai mannas un kopā ar sakultajām olām samaisa viendabīgā masā. Masu iepilda ābolos.

Pildītos ābolus liek uz ietaukotas plāts vai ugunsdrošā stikla traukā, ievieto aukstā cepeškrāsnī un, kad tā sakarsusi līdz 175 °C, cep 30—40 minūtes.


 

Vēl nodaļā:

Cepti āboli

Zoss cepetis

Cūkas cepetis

Taukšķēti zirņi

Grūdenis

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024