Ziemassvētku rotājumi




Ziemassvētku kartītes

Ja apsveikumu kartītes gribat darināt paši, par to jādomā jau laikus - pirmā Adventa nedēļa būs Īstais brīdis, kad tās sākt gatavot. Lai apsveikumu padarītu glītu un personisku, nemaz nav jābūt māksliniekam - pietiks ar kādu pavisam vienkāršu akcentu. Lieliski, ja varat izmantot pašu fotografētas ainavas.

Vajadzīgie materiāli: biezs, Krāsains papīrs; fotogrāfijas vai reprodukcijas ar ziemas ainavām; vate; tapešu atgriezumi; baltas salvetes vai tualetes papīrs; dekoratīvā dzija; krāsainas pildspalvas; dekoratīvā līme mirdzumiņiem.

IZGRIEZTĀS KARTĪTES

Taisnstūra formas papīru pārloka uz pusēm, pielīmē fotogrāfiju vai reprodukciju, locījuma pusē atstājot platāku apmali. Ar zīmuli iezīmē ornamenta kontūras, ar asu papīrnazi vai žileti pa līniju izgriež. Ja iegriezumu neveic līdz galam, ornamentu iespējams ielocīt uz iekšu un iegūt interesantu rakstu arī atklātnes iekšpusē.

Var izgriezt arī egles kontūru atklātnes vidū. Šādi izgrieztai atklātnei pietiks ar dažiem baltiem akcentiem - sniegu no vates vai baltas salvetes un glītu uzrakstu.

SNIEGAVĪRS UN EGLĪTE

Fotogrāfijai, kas uzlīmēta uz atklātnes, priekšplānā pielīmē vates sniegavīru vai eglīti. Sniegavīram pielipina melnas pogas, sārtu muti un degunu. Eglīti izrotā ar dekoratīvās līmes lāsumiņiem. Eglīte izskatīsies kā apsarmojusi, ja tās kontūru izplēsīs no salvetes. Salvete mazliet jāsamitrina un pirkstos jāberzē, lai nebūtu redzams papīra raksts. Eleganta kartīte izdosies, ja uz krāsaina pamata uzlīmēsiet no baltas krāsojamās tapetes izgrieztas Eglīšu kontūras un pavisam nedaudz izdaiļosiet tās ar zelta vai sudraba pildspalvu.

PIESNĪGUSI EGLE

Baltas salvetes vai tualetes papīru smalki saplucina, sajauc ar ūdeni putriņā, pievieno PVA līmi un samaisa. No dekoratīvās dzijas pavediena izveido egles kontūru, pielīmē pie atklātnes. Ar otu kontūrā ieklāj sagatavoto masu.

Atklātni apžāvē un nopresē, piemēram, starp grāmatām. Vēlams to pārklāt ar cepamo papīru vai foliju, lai apsveikums nepieliptu pie nospiežamās virsmas.


 

Vēl nodaļā:

Balts papīra eņģelītis

Ziemassvētku kartītes

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024