Ziemassvētku rotājumi




Balts papīra eņģelītis

Baltus papīra eņģelīšus var iekarināt eglītē, nolikt uz palodzes vai galda. tos var piekārt arī pie lustras vai auklas, kas pārvilkta par telpu pie griestiem.

Vajadzīgie materiāli: baits, biezs un mīksts papīrs (tapešu atgriezumi); eglītes bumbulīši no plastikāta; baits sintētiskais vatelīns (der iesaiņojuma materiāli); balta dzija vai diegi; pērlītes; flomāsteri; līme.

No papīra izveido konusu, apakšmalu nogriež taisnu, lai eņģelītis būtu stabils. No sintētiskā vatelīna izgriež trīsstūrus spārniem. Tos pārloka uz pusēm un pielīmē: augšējos stūrus uz muguras, bet apakšējos - sānos. Aptuveni 20 dzijas pavedienus sagriež 12 cm garos posmos un pārsien ar vienu pavedienu, kuram sasien galus, — aiz šī pavediena eņģelīti varēs piekarināt. Sagatavoto dziju uzlīmē eglī­tes bumbulim, pavedienus izkārtojot tā, lai dzija nosegtu bumbulīša aizmuguri, bet priekšu atstātu brīvu sejiņas iezīmēšanai. Bumbulīti ar augšgalu uz leju pielīmē pie konusa. Ja bumbuli pielīmē otrādi, pavedieni nav jāpārsien un no tiem var veidot dažādas frizūras, jo eņģelīti varēs piekārt aiz bumbuļa augšgalā ievērtā pavediena.

Kad eņģelītis gatavs, tam iezīmē sejiņu, bet no pērļu virtenēm var izgatavot vainadziņu vai tērpa rotu.


 

Vēl nodaļā:

Balts papīra eņģelītis

Ziemassvētku kartītes

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024